Lagkage med hindbærskum

Lagkage med hindbærskum

Arbejdstid: ca. 1 timeBagetid: ca. 20 min.(bages ad 3 gange á 6-7 min.)Ikke fryse-egnet

10-12 stk

Ingredienser

  • Sprøde bunde:
  • 175 g smør (blødt)
  • 175 g sukker
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 175 g hvedemel
  • Hindbærskum:
  • ½ l piskefløde (let pisket flødeskum)
  • 400 g hindbær
  • ca. 3 spsk flormelis
  • evt. 1 vaniljestang (kornene)

  1. Bunde: Rør smør med sukker, til det er hvidt. Tilsæt æg. Drys mel igennem en si og vend det i dejen med en dejskraber. Tegn på bagsiden af bagepapir 6 cirkler hver med en diameter på ca. 20 cm.
  2. Vend papiret og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne. Bag bundene sprøde i en 200 grader varm ovn 6-7 min. Lad dem køle af på bagerist.
  3. Træk bagepapiret af – fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af.
  4. Hindbærskum: Pisk flødeskum og mos hindbær med en gaffel. Vend sammen med flormelis og evt. kornene af vanilje. Læg skummet i et tyndt lag mellem de 6 kagebunde og servér straks.