Lækker jordbærkage med sprøde havregrynsbunde

Lækker jordbærkage med sprøde havregrynsbunde

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 8 min.
  • Trækketid, jordbær: ½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • Kagebunde:
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 75 g mel
  • 60 g havregryn
  • 60 g kokosmel
  • Fyld:
  • 2½ dl piskefløde
  • 5 spsk sukker
  • 400 g jordbær
  • revet skal af 1 appelsin
  • 3 spsk appelsinlikør eller
  • appelsinsaft
  • Pynt:
  • flormelis og jordbær

  1. Bunde: Rør blødt smørog sukker godt sammen.Rør mel, havregrynog kokosmel i.
  2. Aftegn to cirkler påbagepapir, som hver haren diameter på 20 cm.Fordel dejen herpå –dejen må trykkes ud påbagepapiret med bagsidenaf en dessertskeeller med fingrene.
  3. Bagbundene ved 200-225grader i ca. 8 min. Laddem svale helt, inden detages af papiret. Bagessmå bunde, skal diameterenvære 10 cm ogbagetiden er 6 min.
  4. Fyld: Bland 1 spsk afsukkeret i fløden og piskden stiv.
  5. Hak 2⁄3 af jordbærrenegroft og blandresten af sukkeret heri.Lad dem trække en halvtime. Hvis der er megetvæde ved bærrene, mådet hældes fra.
  6. Vend revetappelsinskal og likøreller saft i flødeskummet.Vend de hakkedejordbær i.
  7. Fordel fyldetpå den nederste bund.Kom øverste bund påog drys med sigtet flormelis.Læg resten af dehele eller halve jordbærpå. Portionskagernetilberedes på sammemåde.