Laks med basilikumpesto

Laks med basilikumpesto

Hvis du er glad for den færdigkøbte Pesto genovese, vil du opdage, at den hjemmelavede udgave her er direkteafhængighedsskabende.

4 personer

Ingredienser

  • 4 portionsstykker laks
  • salt og peber
  • Pesto:
  • 1 stor potte basilikum
  • 40 g ristede pinjekerner
  • 1-2 pillede fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • lidt salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød og salat

  1. Skyl basilikumbladene, oglad dem dryppe af. Miks alleingredienserne til pestoen iblender eller foodprocessor.smag til med salt og peber. detkan ikke svare sig at lave enmindre portion, så hellere fryseoverskuddet.
  2. Drys laksen med salt ogpeber, og stil den under ovngrilleni 8-10 min. nyd den varmeller kold med brød, salat ogpesto som dyppelse.