fisk

Laks med kryddergrønt

Lækker laks med sunde råvarer

4

Ingredienser

  • 4 stk. laksefilet med skindside a 125 g
  • salt, peber
  • 1 spsk timianblade
  • ½ dl hakket persille
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk reven skal af ubehandlet citron
  • 4 store grove speltboller
  • SALAT:
  • 2 hjertesalat eller ½ bakke feldsalat
  • 1 lille blomkål i buketter
  • ½ bdt. snittede radiser
  • ½ snittet agurk
  • DRESSING:
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk honning
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk oliven- eller koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

  1. Læg fisken på en plade med bagepapir, drys salt og peber på og bag fisken ved 200° i ca. 15 minutter. Bland timian, persille, hvidløg og citronskal, drys blandingen over den varme fisk. Bland alle ingredienserne til salaten. Rør dressingen sammen og smag den til, før den vendes med salaten, der serveres til fisken med brød.
  2. ENERGI PR. PERSON: 540 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%
  3. PR. PERSON: 630 kcal, fedt 20%, protein 28%, kulhydrat 52%7%