Lam

Lammespid på tabboulh

Et måltid inspireret af Mellemøsten med masser af proteiner.

4

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød fra bov
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • paprika
  • TABBOULEH:
  • 2 dl fuldkornscouscous
  • 2 dl kogende bouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • limesaft
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 bdt hakket persille
  • 1 bdt fintskåret dild
  • 1 håndfuld hakket mynte
  • 25 g ristede pinjekerner
  • TILBEHØR:
  • 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Skær lammekødet tern, kom dem i en skål og vend dem med olie, salt, peber og paprika. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende bouillon over, dæk skålen til, og lad grynene trække, til de har opsuget væden. Smag til med olie, limesaft, hvidløg og krydderurter samt salt, peber og pinjekerner. Sæt kødet på træspid og steg spiddene i en stor pande i 5 minutter på hver side. Server retten med brød.
  2. Energi pr. person: 630 kcal, fedt 29%, protein 22%, kulhydrat 49%