Lær at lave the som hos Perchs

Lær at lave the som hos Perchs

Perchs Thehandel har lavet the siden 1835 og er kongelig hofleverandør. Lær her medejer Stine Hincheldey Alwéns tricks til den gode kop the.

Ingredienser

  • Grøn og hvid the:
  • Dosering er som udgangspunkt ½ måleske/1 g the pr. kop, hvis theen er finbladet. Med storbladede theer og Silver Needel-theer bruges mere, ca. en lille håndfuld til 1 liter vand.
  • Sort the:
  • 1 måleske/2 gram pr. kop eller 5 måleskeer til 1 liter vand. Jo længere theen trækker, jo større er koncentrationen af flavonoider i theen. Men pas på, den ikke trækker så lang tid, at den bliver besk.

  1. Grøn og hvid the
  2. 1. Vand fra den kolde hane bringes i kog.
  3. 2. Lad vandet stå og svale af i minimum 5 minutter, til temperaturen når 70-80 grader.
  4. 3. Vandet hældes nu over de frit flydende blade i thekanden, og theen trækker som foreskrevet (der er individuel trækketid for mange af disse theer, spørg derfor altid din thehandler).
  5. 4. Nu er theen klar.
  6. Sort the
  7. 1. Vand fra den kolde hane bringes i kog.
  8. 2. Det friskkogte vand hældes direkte ned i thekanden, hvor bladene flyder frit rundt.
  9. 3. Theen trækker ca. 6 minutter (the med garvesyre) eller 8-10 minutter (the uden garvesyre).
  10. 4. Der røres rundt i kanden.
  11. 5. Hvis det er en the med garvesyre, dekanteres theen nu over på en anden forvarmet kande, således at bladene bliver i den første. The uden garvesyre skal ikke dekanteres.
  12. 6. Nu er theen klar.