Lav nem mad i juli
Lav enkle måltider og lækkert tilbehør med sæsonens friske råvarer - f.eks. de første solmodne tomater og en håndfuld friskbælgede ærter.
Tomatmarmelade med vanilje
Lækker marmelade af sæsonens solmodne tomater. Den smager godt til ost, som dip og i salater. Marmeladen holder sig i op til 1 uge, hvis den opbevares på køl.
Tid: ca. 20 min. plus kogetid
1 glas
ca. 700 g modne tomater
325 g sukker
½ dl citronsaft
½ vaniljestang
½ tsk. citronsyre
1.
Halver tomaterne, og fjern kernerne med en ske eller en skarp kniv.
2.
Hak tomaterne, og kom dem i en gryde med sukker, citronsaft, vaniljekorn + stang og citronsyre. Kog tomaterne ved svag varme i ca. 40 min., til blandingen begynder at tykne.
3.
Tag gryden af varmen, og kom marmeladen på et skoldet glas. Dæk glasset til, og sæt på køl.
Lam med ærtepesto
Prøv at blende friskbælgede ærter med ingredienser som til en pesto. Det bliver rigtig godt og er en suveræn dip til et stykke grillstegt kød.
Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)
Ærtepesto:
200 g friskbælgede ærter
50 g mandler
1 fed hvidløg
25 g hel parmesanost
½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
4 stk. lammeschnitzler eller andet kød til grillen
salt og peber
Tilbehør:
2 stk. hjertesalat
nye kogte kartofler
frisk timian
1.
Blend friskbælgede ærter med mandler, hvidløg, parmesanost og olivenolie til en tyk grov pestolignende konsistens. Smag til med salt og peber.
2.
Krydr kødet med salt og peber, og grill i ca. 3 min. på hver side.
3.
Server med ærtepesto, salat og nye kogte kartofler. Drys med frisk timian.