Lav nem mad i juli

Lav nem mad i juli

Lav enkle måltider og lækkert tilbehør med sæsonens friske råvarer - f.eks. de første solmodne tomater og en håndfuld friskbælgede ærter.

Tomatmarmelade med vanilje

Lækker marmelade af sæsonens solmodne tomater. Den smager godt til ost, som dip og i salater. Marmeladen holder sig i op til 1 uge, hvis den opbevares på køl.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

1 glas

ca. 700 g modne tomater

325 g sukker

½ dl citronsaft

½ vaniljestang

½ tsk. citronsyre

1.

Halver tomaterne, og fjern kernerne med en ske eller en skarp kniv.

2.

Hak tomaterne, og kom dem i en gryde med sukker, citronsaft, vaniljekorn + stang og citronsyre. Kog tomaterne ved svag varme i ca. 40 min., til blandingen begynder at tykne.

3.

Tag gryden af varmen, og kom marmeladen på et skoldet glas. Dæk glasset til, og sæt på køl.

Lam med ærtepesto

Prøv at blende friskbælgede ærter med ingredienser som til en pesto. Det bliver rigtig godt og er en suveræn dip til et stykke grillstegt kød.

Tid: ca. 20 min.

(4 pers.)

Ærtepesto:

200 g friskbælgede ærter

50 g mandler

1 fed hvidløg

25 g hel parmesanost

½ dl ekstra jomfruolivenolie

salt og peber

4 stk. lammeschnitzler eller andet kød til grillen

salt og peber

Tilbehør:

2 stk. hjertesalat

nye kogte kartofler

frisk timian

1.

Blend friskbælgede ærter med mandler, hvidløg, parmesanost og olivenolie til en tyk grov pestolignende konsistens. Smag til med salt og peber.

2.

Krydr kødet med salt og peber, og grill i ca. 3 min. på hver side.

3.

Server med ærtepesto, salat og nye kogte kartofler. Drys med frisk timian.