Libanesisk frokost
Grovpita med tre salater: Hummus, agurkemyntesalat og rødbeder med krydderurter. Dessert af tørrede mangoer, rosiner og dadler.
Ingredienser
- Hummus:
- 250 g kikærter
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk tahin
- Saft af ½ citron
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk spidskommen
- Salt og peber
- Evt. lidt vand (kogende)
- Agurkemyntesalat:
- 1 agurk
- ½ tsk. spidskommen
- 1 spsk grøn mynte
- 2 dl tyk yoghurt
- Salt og peber
- Evt. radiser
- Rødbedesalat:
- 2 rå rødbeder, fintrevet
- ¼ løg, fintrevet
- 1 spsk grøn mynte
- 1 spsk bredbladet persille
- Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Hummus:
- Kikærterne lægges i blød i mindst 12 timer. Koges møre og afkøles. Blend med olie, hvidløg, spidskommen og tahin. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Hvis hummusen er meget tyk, tilsættes lidt vand, så konsistensen bliver lind.
- Agurkemyntesalat:
- Riv agurken fint på rivejernet og pres væsken fra. Rør sammen med spidskommen, mynte og yoghurt. Spis sammen med friske radiser.
- Rødbedesalat og Dressing:
- Hæld dressingen over rødbeder, løg og krydderurter og lad salaten trække et par timer, inden den spises. Spis salaterne med groft pitabrød, drik en frugt-smoothie til og afslut med tørrede frugter. Gerne store, saftige dadler.