Linguine med grønsagsragout
Grøn mad med masser af smag.
4
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed finthakket hvidløg
- 2 courgetter i tern
- Salt, groftkværnet peber
- 1 grofthakket fennikel
- 500 g blommetomater i halve
- 2 spsk citronsaft
- 1 lille stykke tyndt skåret citronskal
- 1 knsp sukker
- Evt. lidt mild, røget paprika eller chili
- Frisk oregano og basilikum
- 75 g grønne oliven med sten
- 350 g Linguine økologisk 50% fuldkornspasta (Il Fornaio)
- Servering:
- 75 g groftreven Manchego
Sådan gør du:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakningen, afdryp og hold den varm. Varm olien i en stor sauterpande, og sauter hvidløg og courgetter heri under omrøring i 2-3 minutter, drys salt og peber på. Tilsæt fennikel samt tomater, citronsaft og -skal, sukker og et godt drys let røget paprika eller chili. Sauter videre i yderligere 3-4 minutter, tilsæt oliven og krydderurter, varm ragouten igennem, smag til med salt og peber og server med den nykogte pasta samt rundhåndet med reven ost.
- Energi pr. person: 550 kcal., fedt 27%, protein 16%, kulhydrat 57%.