Linsesuppe
Linser har et højt indhold af Jern, Zink, kalium og fosfor og indeholder ligesom kikærterne gode mængder b-vitamin. Linser er lette at bruge, da de ikke skal iblødsættes eller koges særlig længe.
4
Ingredienser
- 2spsk olie
- 1 tsk karry
- 1 løg, finthakket
- ½ tsk stødt chilipulver
- 1 tsk gurkemeje
- 2 laurbærblade
- 2 dl røde linser
- 1 l grøntsagsbouillon
- salt
- peber
- 1 spsk limesaft
- frisk koriander
- 1 tsk nigellafrø.
Sådan laver du linsesuppe:
- Varm olien i en tykbundet gryde og rist karryen af. Kom løget i, og svits med i karryen.
- Tilsæt chili, gurkemeje, laurbærblade og linser, og hæld bouillonen ved. Kog suppen i 45 min, og smag suppen til med salt, peber og frisk limesaft. Fisk evt. laurbærblade op før servering.
- Drys med friske koriander og nigellafrø
- 224 kcal pr. person
- Prøv også krydrede kikærter
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/