Linsesuppe

Linsesuppe

Linser har et højt indhold af Jern, Zink, kalium og fosfor og indeholder ligesom kikærterne gode mængder b-vitamin. Linser er lette at bruge, da de ikke skal iblødsættes eller koges særlig længe.

4

Ingredienser

  • 2spsk olie
  • 1 tsk karry
  • 1 løg, finthakket
  • ½ tsk stødt chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl røde linser
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt
  • peber
  • 1 spsk limesaft
  • frisk koriander
  • 1 tsk nigellafrø.

Sådan laver du linsesuppe:

  1. Varm olien i en tykbundet gryde og rist karryen af. Kom løget i, og svits med i karryen.
  2. Tilsæt chili, gurkemeje, laurbærblade og linser, og hæld bouillonen ved. Kog suppen i 45 min, og smag suppen til med salt, peber og frisk limesaft. Fisk evt. laurbærblade op før servering.
  3. Drys med friske koriander og nigellafrø
  4. 224 kcal pr. person
  5. Prøv også krydrede kikærter
  6. Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/