Opskrift på løgsuppe med timian og gratineret brød

Løgsuppe med timian og gratineret brød

4

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 3-4 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ dl hvidvin
  • 1 liter hønsebouillon
  • 3 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  • lidt salt og peber
  • lidt citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 baguette
  • 2 dl revet ost
  • 3 kviste timian, bladene heraf.

Sådan gør du

  1. Pil og halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, indtil de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre i nogle min, og hæld hønsebouillon ved. Tilsæt timian bladene og laurbærblad, og lad suppen koge i 35-40 min. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
  2. Pres hvidløgsfeddet og bland det sammen med olivenolie. Skær brødet i skiver, drys med revet ost, timianblade og dryp hvidløgsolie over brødene. Rist brødene i ovnen under grill i nogle min, indtil osten er gratineret, og brødet sprødt.
  3. Hæld suppen i suppetallerkner, og servér den sammen med de gratinerede brød.