Løgsuppe med timian og gratineret brød
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 3-4 løg
- 1 spsk olivenolie
- 1½ dl hvidvin
- 1 liter hønsebouillon
- 3 kviste timian
- 1 laurbærblad
- lidt salt og peber
- lidt citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 1 baguette
- 2 dl revet ost
- 3 kviste timian, bladene heraf.
Sådan gør du
- Pil og halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, indtil de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre i nogle min, og hæld hønsebouillon ved. Tilsæt timian bladene og laurbærblad, og lad suppen koge i 35-40 min. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
- Pres hvidløgsfeddet og bland det sammen med olivenolie. Skær brødet i skiver, drys med revet ost, timianblade og dryp hvidløgsolie over brødene. Rist brødene i ovnen under grill i nogle min, indtil osten er gratineret, og brødet sprødt.
- Hæld suppen i suppetallerkner, og servér den sammen med de gratinerede brød.