Luksus-peberbøf med porrecreme

Luksus-peberbøf med porrecreme

En rigtig forkælet ret, der vil være fin nytårsaften.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stege/bagetid:
  • 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 møre bøffer af oksefilet (eller -mørbrad, 175 g pr. stk.)
  • salt
  • 1 tsk farvede peberkorn
  • lidt olie til stegning
  • Porrecreme:
  • 1 porre (fintsnittet)
  • 1 tsk olie
  • 1/2 dl mælk
  • salt og peber
  • 2 spsk cremefraiche
  • Tilbehør: grønne bønner og halve bagte kartofler (penslet med olie og drysset med salt og rosmarin, 45 min. i ovnen ved 225 grader)

  1. Steg porrerne bløde i olie, tilsæt mælk, salt og peber og lad det simre 15 min.
  2. Gnid bøfferne med knuste peberkorn. Brun dem på en varm pande med olie. Drys med salt og steg dem 3-5 min. på hver side.
  3. Rør cremefraiche i porrerne (det må ikke koge, hvis du bruger mager cremefraiche).
  4. Servér bøfferne med det lækre tilbehør.