Luksus-peberbøf med porrecreme
En rigtig forkælet ret, der vil være fin nytårsaften.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stege/bagetid:
- 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 møre bøffer af oksefilet (eller -mørbrad, 175 g pr. stk.)
- salt
- 1 tsk farvede peberkorn
- lidt olie til stegning
- Porrecreme:
- 1 porre (fintsnittet)
- 1 tsk olie
- 1/2 dl mælk
- salt og peber
- 2 spsk cremefraiche
- Tilbehør: grønne bønner og halve bagte kartofler (penslet med olie og drysset med salt og rosmarin, 45 min. i ovnen ved 225 grader)
- Steg porrerne bløde i olie, tilsæt mælk, salt og peber og lad det simre 15 min.
- Gnid bøfferne med knuste peberkorn. Brun dem på en varm pande med olie. Drys med salt og steg dem 3-5 min. på hver side.
- Rør cremefraiche i porrerne (det må ikke koge, hvis du bruger mager cremefraiche).
- Servér bøfferne med det lækre tilbehør.