Kålsalat

Mad-iscenesætter laver kålsalat med granatæble

Mette Martinussen er med i denne uges samtalekøkken i ALT for damerne (nr. 43/2012). Her er hendes opskrift på en lækker kålsalat med granatæble, appelsin og tørret frugt.

200 g rødkål 

2 mellemstore gulerødder

1 stk. granatæble

1 appelsin, skåret i fileter  

4 spsk.  mørke rosiner

4 kviste friske koriander

1 tsk honning

2 spsk eddike

4 spsk olivenolie

Snit kålen fint og riv gulerødderne på rivejernet på den grove side.

Skær granatæblet over på midten, læg det i hånden med skæresiden mod håndfladen, og bank med en grydeske på skallen, så kernerne falder ud.

Pisk honning, eddike og olie i en skål.

Vend kålen med granatæble-kernerne, appelsinfilet, rosiner og plukket koriander. Og vend dressingen i 15. min inden servering.

TIP! I princippet er dette er vintersalat. Du kan bytte rødkålen ud med spidskål eller sommerkål og droppe appelsinerne helt , så bliver det en skøn sommersalat.

Se flere opskrifter her.