Mad-iscenesætter laver kålsalat med granatæble
Mette Martinussen er med i denne uges samtalekøkken i ALT for damerne (nr. 43/2012). Her er hendes opskrift på en lækker kålsalat med granatæble, appelsin og tørret frugt.
200 g rødkål
2 mellemstore gulerødder
1 stk. granatæble
1 appelsin, skåret i fileter
4 spsk. mørke rosiner
4 kviste friske koriander
1 tsk honning
2 spsk eddike
4 spsk olivenolie
Snit kålen fint og riv gulerødderne på rivejernet på den grove side.
Skær granatæblet over på midten, læg det i hånden med skæresiden mod håndfladen, og bank med en grydeske på skallen, så kernerne falder ud.
Pisk honning, eddike og olie i en skål.
Annonse
Vend kålen med granatæble-kernerne, appelsinfilet, rosiner og plukket koriander. Og vend dressingen i 15. min inden servering.
TIP! I princippet er dette er vintersalat. Du kan bytte rødkålen ud med spidskål eller sommerkål og droppe appelsinerne helt , så bliver det en skøn sommersalat.
Se flere opskrifter her.