Madbrød med ostetopping
Masser af fibre og med ost, der tilhører protien.
Ingredienser
- 2 brød (20 skiver)
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 1 tsk salt
- 20 g rapsolie
- 75 g Fibersund eller fiberstrø
- 200 g rugmel
- 250 g hvid hvedemel(hvid hvede er et fuldkornsmel, malet af hele kornet. Det indeholder alle kornets fibre, vitaminer og mineraler, og er dermed sundere end almindeligt hvedemel. Amo og Finax producerer hvid hvede).
- Topping:
- 80 g revet ost
- saltflager, f.eks. Maldon
- tørret rosmarin.
Sådan laver du madbrød:
- Bland vand og gær i en skål. Tilsæt olie, fibersund, salt, rugmel og hvid hvedemel.
- Rør godt i dejen. Lad dejen hæve natten over (eller 6-8 timer).
- Fordel dejen på to stykker bagepapir og tyk den flad med hænderne. Fugt evt. hænderne med vand så er det nemmere. Drys med rosmarin.
- Bag brødene ved 220 grader i ca. 10 min. Drys derefter ost og saltflager over og lad det bage 5-10 min. mere.
- 100 kcal pr. skive.
- Prøv også flad mave-brød med pekannødder
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/