Citronkylling

Madskribent Marie Melchiors citronkylling

Citronkylling er en af madskribent Marie Melchiors yndlingsretter, da den er hurtig tilberedt og smager godt sommer som vinter.

6

Ingredienser

  • 2 kg parteret kylling
  • 4 økologiske citroner
  • 4 fed hvidløg
  • 3-4 rosmarinkviste
  • 3-4 kviste citrontimian
  • 2 spsk flydende honning
  • Olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

  1. Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad. Skyl citronerne og skær dem i halve. Pres saften ud over kyllingestykkerne. Læg herefter de pressede citroner rundt omkring i fadet. Tag skallen af feddene og mas dem flade f.eks. med siden af en kniv, og læge dem rundt i fadet.
  2. Fordel rosmarin og citrontimian over kødet. Dryp honning med en ske, dryp med olivenolie og drys med havsalt. Kværn peber ud over. Sæt fadet i en 200° varm ovn. Steg kyllingen sprød og mør i 35-40 minutter.
  3. Få mere inspiration til lækker mad http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
  4. Prøv også rodfrugtlasagne med grøn salat