Majsbrød med bacon og cheddar
7
Ingredienser
- 150 røget bacon
- 2 dl revet cheddar eller anden fast ost
- 2 ½ dl hvedemel
- 2 ½ dl majsmel (ikke maizena!)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 2 ½ dl kærnemælk
- 50 g smeltet smør
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
Sådan laver du majsbrød
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Start med at skære bacon i tern, og rist dem sprøde på en pande. Sæt dem til afkøling. Riv osten og sæt til side.
- 2. Bland nu alle de tørre ingredienser plus bacontern og ost i en stor skål. I en anden skål blander du kærnemælk, smeltet smør og de to æg. Vend de tørre og de våde ingredienser sammen med let hånd. Dejen skal ikke piskes, blot vendes sammen – så får du det bedste, mest luftige resultat.
- 3. Fyld dejen 2/3 op i muffinsformene, og bag dem ca. 20 min til de er smukt hævede og gyldne i toppen, og en tandstik kommer ren ud. Servér med det samme med koldt smør til.