Majskage med abrikoser
Denne fristende kage kan nydes af alle – også glutenallergikere. Kan du ikke lide abrikoser, kan disse nemt erstattes af blommer eller ferskner.
1 kage til ca. 10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- 2 æg
- 175 g sukker
- 1 dl olie
- 125 g majsmel
- 125 g kartoffelmel
- 2 tsk natron
- 1 knsp salt
- 1 dl kærnemælk
- fintrevet skal af 1
- usprøjtet citron
- 500 g friske abrikoser
- 3 spsk sukker
- lidt olie til formen
- Tænd ovnen på 180grader og smør enspringform (22-24 cm)med olie. Pisk æg ogsukker til en tyk cremeog pisk olien i cremen ien tynd stråle.
- Bland detørre ingredienser ogrør dem i dejen skiftevismed kærnemælk. Tilsætfintrevet citronskal ogfyld dejen i formen.
- Vask abrikoserne, udstendem og skær demi både. Vend dem medsukker og læg dem pådejen. Bag kagen midti ovnen i ca. 1 time oglad den hvile i 15 min.,før den løsnes af formen.
- Server med sigtetflormelis og evt. lidtflødeskum eller cremefraiche.