Majskage med abrikoser

Majskage med abrikoser

Denne fristende kage kan nydes af alle – også glutenallergikere. Kan du ikke lide abrikoser, kan disse nemt erstattes af blommer eller ferskner.

1 kage til ca. 10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 1 dl olie
  • 125 g majsmel
  • 125 g kartoffelmel
  • 2 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 1 dl kærnemælk
  • fintrevet skal af 1
  • usprøjtet citron
  • 500 g friske abrikoser
  • 3 spsk sukker
  • lidt olie til formen

  1. Tænd ovnen på 180grader og smør enspringform (22-24 cm)med olie. Pisk æg ogsukker til en tyk cremeog pisk olien i cremen ien tynd stråle.
  2. Bland detørre ingredienser ogrør dem i dejen skiftevismed kærnemælk. Tilsætfintrevet citronskal ogfyld dejen i formen.
  3. Vask abrikoserne, udstendem og skær demi både. Vend dem medsukker og læg dem pådejen. Bag kagen midti ovnen i ca. 1 time oglad den hvile i 15 min.,før den løsnes af formen.
  4. Server med sigtetflormelis og evt. lidtflødeskum eller cremefraiche.