Mandelmarengs
En sprød mandelmarengs med friske jordbær liver op på ethvert kaffebord.Arbejdstid: 30 min.Bagetid: 45-60 min.Ikke fryse-egnet
6 personer
Ingredienser
- 3 æggehvider (eller brug 2 bægre æggehvider med 1 1/2 hvide i hvert)
- 150 g sukker (ca. 2 dl)
- 25 g mandler
- Fyld:
- 300 g jordbær
- ca. 1 dl sukker
- 3 dl piskefløde
- Marengs:
- Pisk æggehviderne meget stive og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til marengsmassen er meget stiv. Smut og hak mandlerne.
- Aftegn en cirkel på bagepapir (22 cm i diam.).
- Fordél ca. halvdelen af marengsmassen herpå med en ske og drys med mandlerne.
- Sprøjt en ring omkring og sæt herefter små marengstoppe på kanten.
- Bag bundene i 45-60 min. ved 125-130 grader.
- Fyld:
- Skyl evt. bærrene. Lad dem dryppe godt af, før de drysses med det meste af sukkeret. Rør om.
- Pisk fløden og pisk resten af sukkeret i.
- Lige inden serveringen kommes jordbærrene i, og der toppes op med flødeskum.