Mandelmarengs

Mandelmarengs

En sprød mandelmarengs med friske jordbær liver op på ethvert kaffebord.Arbejdstid: 30 min.Bagetid: 45-60 min.Ikke fryse-egnet

6 personer

Ingredienser

  • 3 æggehvider (eller brug 2 bægre æggehvider med 1 1/2 hvide i hvert)
  • 150 g sukker (ca. 2 dl)
  • 25 g mandler
  • Fyld:
  • 300 g jordbær
  • ca. 1 dl sukker
  • 3 dl piskefløde

  1. Marengs:
  2. Pisk æggehviderne meget stive og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til marengsmassen er meget stiv. Smut og hak mandlerne.
  3. Aftegn en cirkel på bagepapir (22 cm i diam.).
  4. Fordél ca. halvdelen af marengsmassen herpå med en ske og drys med mandlerne.
  5. Sprøjt en ring omkring og sæt herefter små marengstoppe på kanten.
  6. Bag bundene i 45-60 min. ved 125-130 grader.
  7. Fyld:
  8. Skyl evt. bærrene. Lad dem dryppe godt af, før de drysses med det meste af sukkeret. Rør om.
  9. Pisk fløden og pisk resten af sukkeret i.
  10. Lige inden serveringen kommes jordbærrene i, og der toppes op med flødeskum.