Mandeltærte med julehjerte
Mandeltærten passer fint på kaffebordet, mens adventslysene brænder, ogfamilien hygger sig. Se her, hvordan du bager den skønne mandeltærte til jul
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 25-30 min.
- Fryse-egnet
- (5-6 personer)
- 150 g mel (2 ½ dl)
- 100 g smør
- 4 spsk sukker
- 1 æggeblomme (mellem)
- Fyld:
- 125 g mandler
- 75 g smør
- 90 g flormelis (ca. 2 dl)
- 1 æg
- Pynt: flormelis og evt. cocktailbær og perlesukker
Sådan bager du mandeltærte
- Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
- Lad dejen hvile køligt en halv times tid.
- Hak 2 /3 af de smuttede mandler fint, del resten i halve.
- Rør smør og flormelis sammen og rør de finthakkede mandler i sammen med ægget.
- Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed – gerne en tærteform med løs bund.
- Kom mandelmassen i og fordel resten af de flækkede mandler over.
- Bag tærten ved 180 grader i 25-30 min. Lad den svale.
- Tærten kan dekoreres med et flormelishjerte og evt. cocktailbær vendt i perlesukker.