Mandeltærte

Mandeltærte med julehjerte

Mandeltærten passer fint på kaffebordet, mens adventslysene brænder, ogfamilien hygger sig. Se her, hvordan du bager den skønne mandeltærte til jul

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: 25-30 min.
  • Fryse-egnet
  • (5-6 personer)
  • 150 g mel (2 ½ dl)
  • 100 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 æggeblomme (mellem)
  • Fyld:
  • 125 g mandler
  • 75 g smør
  • 90 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 æg
  • Pynt: flormelis og evt. cocktailbær og perlesukker

Sådan bager du mandeltærte

  1. Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile køligt en halv times tid.
  3. Hak 2 /3 af de smuttede mandler fint, del resten i halve.
  4. Rør smør og flormelis sammen og rør de finthakkede mandler i sammen med ægget.
  5. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed – gerne en tærteform med løs bund.
  6. Kom mandelmassen i og fordel resten af de flækkede mandler over.
  7. Bag tærten ved 180 grader i 25-30 min. Lad den svale.
  8. Tærten kan dekoreres med et flormelishjerte og evt. cocktailbær vendt i perlesukker.