
Lækker mangokage
Bag en eksotisk skærekage med mango og kokos. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.
1 kage/12 stykker
Total:1 time
Ingredienser
- 2 modne mangoer
- 4 æg
- 200 g sukker
- 125 g smeltet smør eller koldpresset rapsolie (eller halvt af hver)
- 150 g kokosmel
- 125 g hvedemel (gerne kagemel)
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. groft salt
- 2-3 spsk. sukker
Sådan gør du
- Skræl mangofrugterne, og skær frugtkødet af på hver side af den flade sten. Skær en halv frugt i små terninger, og resten i skiver.
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i 3 min. Pisk smør og/eller rapsolie og kokosmel i.
- Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend det i æggemassen med en dejskraber.
- Tilsæt salt og mangoterninger, og hæld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
- Læg mangoskiverne ovenpå dejen, og drys lidt sukker over frugten.
- Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd at kagen er gennembagt, og lad kagen hvile i formen i 5-10 min., før den tages ud på en rist.
- Nyd kagen som den er eller med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.