Marcipan-citronkage med bær

Marcipan-citronkage med bær

En sommerlig kage som smager skønt med masser af friske bær.

4

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 85 g blødt smør
  • 2 æg
  • 85 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ citron, saften heraf
  • 1½ tsk citronskal, revet
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • Blandede bær: hindbær, jordbær, blåbær, brombær
  • Lidt mynteblade

Sådan gør du:

  1. Kom marcipan, rørsukker og blødt smør i en foodprocessor, og kør det, til sukker og smør er optaget i massen (det kan også gøres med en elpisker med dejkrog). Rør æggene i marcipanmassen et ad gangen. Bland melet med bagepulver, sigt det i dejen og rør det jævnt. Rør citronsaft og citronskal i dejen.
  2. Smør en form ca.18x22 cm eller en lille springform med lidt smør. Fyld dejen i, og smør den ud til kanterne. Bag kagen i ovnen ca. 30 min ved 185 grader, til den er gennembagt og gylden. Afkøl kagen.
  3. Hak chokoladen groft. Opvarm piskefløde i en gryde – tag den af varmen, og pisk chokoladen ud i den varme fløde, til det opnår jævn konsistens efter et kort øjeblik.
  4. Skær kagen ud i passende stykker, og smør en skefuld chokoladecreme på toppen af hvert stykke. Servér med bær og mynte.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Tip:

 Det er super simpelt at lave din egen jordbær-coulis. Nip en stor håndfuld jordbær, og blend dem sammen med lidt flormelis eller flydende honning, vanilje og et par dråber limesaft, og servér til kage og is.

PRØV OGSÅ på Hjemmet.dk: Marcipanis med kirsebær