Marcipan-citronkage med bær
En sommerlig kage som smager skønt med masser af friske bær.
4
Ingredienser
- 150 g marcipan
- 100 g rørsukker
- 85 g blødt smør
- 2 æg
- 85 g mel
- ½ tsk bagepulver
- ½ citron, saften heraf
- 1½ tsk citronskal, revet
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- Blandede bær: hindbær, jordbær, blåbær, brombær
- Lidt mynteblade
Sådan gør du:
- Kom marcipan, rørsukker og blødt smør i en foodprocessor, og kør det, til sukker og smør er optaget i massen (det kan også gøres med en elpisker med dejkrog). Rør æggene i marcipanmassen et ad gangen. Bland melet med bagepulver, sigt det i dejen og rør det jævnt. Rør citronsaft og citronskal i dejen.
- Smør en form ca.18x22 cm eller en lille springform med lidt smør. Fyld dejen i, og smør den ud til kanterne. Bag kagen i ovnen ca. 30 min ved 185 grader, til den er gennembagt og gylden. Afkøl kagen.
- Hak chokoladen groft. Opvarm piskefløde i en gryde – tag den af varmen, og pisk chokoladen ud i den varme fløde, til det opnår jævn konsistens efter et kort øjeblik.
- Skær kagen ud i passende stykker, og smør en skefuld chokoladecreme på toppen af hvert stykke. Servér med bær og mynte.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ på Hjemmet.dk: Marcipanis med kirsebær
PRØV OGSÅ: Jordbærlagkage med hyldeblomst