Opskrift på snegle med marcipan og nødder

Marcipan-nøddesnegle

11

Ingredienser

  • Hvededej
  • 150 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • ½ tsk fint salt
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 600-700 g hvedemel
  • Fyld
  • 150 g marcipan
  • 75 g smør
  • 100 g hakkede valnødder eller andre efter eget valg
  • 1 æg til pensling

Sådan laver du de lækre snegle

  1. Begyndt med at lave dejen. Tænd ovnen på 180 grader, og smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Varm det op, til det er lunkent. Smuldr gæren i mælken og tilsæt salt, sukker, kardemomme, ægget og ca. 2/3 af melet. Ælt dejen grundigt i 4-5 minutter, så den bliver blank og smidig. Det kan godt være, at du skal tilsætte lidt ekstra mel undervejs, men ofte vil selv en temmelig våd dej samle sig, når den æltes godt. Dejen er færdigæltet, når den slipper skålens sider.
  2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde, imens kan du forbereder fyldet. Rør marcipan og smør til en luftig og cremet remonce, og sæt den til side. Bred nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem på midterste rille i ovnen i 6-8 minutter, til det begynder at dufte kraftigt af nødder, og de er gyldne i farven. Tag nødderne ud, og lad dem køle lidt af, før du hakker dem groft.
  3. Skru ovnen op til 200 grader. Når dejen er færdighævet, slås den ned, og rulles ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør remoncen ud over, drys med nødderne og rul dejen sammen. Skær ud i snegle på ca. 3-4 cm tykkelse, og læg dem i små muffinsforme. De hjælper til, at fyldet ikke løber ud. Alternativt kan du lægge formene i en dyb bradepande med bagepapir i bunden.
  4. Dæk sneglene til, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, før du bager dem i ca. 20-25 minutter. De skal være gyldenbrune og hævede. Servér sneglene som de er, eller træk streger af hvid glasur eller smeltet chokolade over.