Marcipantærte med chokoladeglasur
Til otte personer:
300 g groftrevet
Grand Cru marcipan
1 spsk fintrevet skal af usprøjtet appelsin
2 spsk appelsinsaft
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
2 bægre pasteuriserede æggehvider (3 stk.)
1 spsk mel
smør og bagepapir til formen (22 cm)
Glasur:
100 g mørk chokolade 70%
50 g hvid chokolade.
Bland marcipan med appelsinskal og -saft og rør mel i. Pisk æggeblommer i. Pisk æggehviderne stive, rør halvdelen i marcipandejen, og vend resten i med let hånd.
Smør tærteformen, læg tilklippet bagepapir på bunden, og fordel marcipandejen i formen. Bag i en 170 grader varm ovn i ca. 25 minutter, og afkøl på en rist.
Til glasuren smeltes de to slags chokolade i hver sin skål. Hæld lidt ad gangen over tærten, og fordel chokoladen med en paletkniv, så den bliver marmoreret.