Opskrift på marcipantærte med chokoladeglasur

Marcipantærte med chokoladeglasur

Til otte personer:

300 g groftrevet

Grand Cru marcipan

1 spsk fintrevet skal af usprøjtet appelsin

2 spsk appelsinsaft

1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)

2 bægre pasteuriserede æggehvider (3 stk.)

1 spsk mel

smør og bagepapir til formen (22 cm)

Glasur:

100 g mørk chokolade 70%

50 g hvid chokolade.

Bland marcipan med appelsinskal og -saft og rør mel i. Pisk æggeblommer i. Pisk æggehviderne stive, rør halvdelen i marcipandejen, og vend resten i med let hånd.

Smør tærteformen, læg tilklippet bagepapir på bunden, og fordel marcipandejen i formen. Bag i en 170 grader varm ovn i ca. 25 minutter, og afkøl på en rist.

Til glasuren smeltes de to slags chokolade i hver sin skål. Hæld lidt ad gangen over tærten, og fordel chokoladen med en paletkniv, så den bliver marmoreret.