Marengs opskrift med rabarber

Marengs med bagte rabarber

6 personer

Ingredienser

  • Marengsmasse:
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • lidt vindruekerneolie.
  • Bagte rabarber:
  • Seks rabarber i skiver
  • 100 g rørsukker

Sådan gør du

  1. Vend rabarber og sukker sammen og bag i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Køl derefter ned.
  2. Pisk æggehviderne stive, kom sukkeret i 1 spsk ad gangen og pisk godt efter hver gang. Det er vigtigt, at der piskes længe, så sukkeret opløses, inden eddiken tilsættes.
  3. Pensl et stykke bagepapir på en bageplade med lidt olie. Med en ske formes seks margens-øer, der sættes på bagepapiret og bages i ovnen ved 120 grader i 45 minutter. Tag marengsene ud og køl dem ned.
  4. Når de skal serveres, tages de forsigtigt af bagepapiret og stilles på et fad. De bagte rabarber lægges ovenpå, og desserten serveres straks.

TIP

Får du otte gæster, er der nok til otte, blot lidt mindre, marengs-øer i stedet.