Marengs med citruskompot

Marengs med citruskompot



Kalorier 114 kcal
Protein 9 g 30%
Kulhydrat 18 g 59%
Fedt 1 g 11%
Fibre 3 g

(1 person)

Ingredienser

  • 2 æggehvider (pasteuriserede)
  • 100 g Åblomst multisød
  • et lille nip salt
  • et nip vaniljekorn
  • 1 tsk lys eddike
  • Citruskompot:
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 appelsin (usprøjtet)
  • 50 g Åblomst multisød
  • ½ vaniljestang (flækket)
  • 1 tsk maizenamel

  1. Pisk æggehviderne megetstive. Kom multisød, salt, vaniljekornog eddike i og pisk,til det er helt fast.
  2. Læg bagepapir på en bagepladeog læg æggehvidemasseni store klatter. Lav en fordybningi hver.
  3. Bag dem ved 160 grader i ca.45 min., til de er gyldne. Tagdem ud af ovnen og afkøl dempå en rist.
  4. Kompot: Riv skrællen af citrusfrugterne.Skær fileter udaf frugten og kom dem i enskål. Pres saft af resten ogkom den i en gryde sammenmed skrællen, multisød ogvaniljestang. Kog på lavt blus iet par min.
  5. Udrør maizena i lidt vand ogrør det i saften. Kog igennem,til det tykner. Tag gryden afvarmen og vend citrusfileternei. Servér marengsene medcitruskompotten.
  6. Find flere kalorielette opskrifter i Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »