Marengslagkage med svesker
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 4 æggehvider
- ½ dl vand
- 150 g sukker
- + 50 g sukker
- Fyld:
- ½ liter piskefløde (flødeskum)
- 350 g svesker (uden sten)
- Kog vand og 150 g sukker,til temperaturener 120 grader(benyt termometer),ellertil der dannessejebobler.
- Pisk æggehvidernestive med50 g sukker
- Hæld den varmesukkerlage i og pisk forfuld kraft, til skummet erkoldt.
- Tegn på bagsidenaf bagepapir 3 cirklerhver med en diameterpå 24-25 cm.
- Fordel marengsdejenpå bagepapiretinden for cirklerne.
- Bag bundene sprøde i en90 grader varm ovn, ca.1 time.
- Lad dem køle afpå bagerist. Fjern bagepapiret.
- Læg lagkagen sammenlige før servering.Fordel flødeskum ogsvesker mellemlagene.