Marengslagkage med svesker

Marengslagkage med svesker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 æggehvider
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • + 50 g sukker
  • Fyld:
  • ½ liter piskefløde (flødeskum)
  • 350 g svesker (uden sten)

  1. Kog vand og 150 g sukker,til temperaturener 120 grader(benyt termometer),ellertil der dannessejebobler.
  2. Pisk æggehvidernestive med50 g sukker
  3. Hæld den varmesukkerlage i og pisk forfuld kraft, til skummet erkoldt.
  4. Tegn på bagsidenaf bagepapir 3 cirklerhver med en diameterpå 24-25 cm.
  5. Fordel marengsdejenpå bagepapiretinden for cirklerne.
  6. Bag bundene sprøde i en90 grader varm ovn, ca.1 time.
  7. Lad dem køle afpå bagerist. Fjern bagepapiret.
  8. Læg lagkagen sammenlige før servering.Fordel flødeskum ogsvesker mellemlagene.