Marengslagkage
Arbejdstid: 30 min.Bagetid: ca. 1 timeHviletid: ca. 2 timerIkke fryse-egnet
6 personer
Ingredienser
- Marengsbunde:
- 3 æggehvider
- 75 g sukker
- 1 tsk citronsaft
- Kaffesmørcreme:
- 1¼ dl espresso eller stærk kaffe (stuetemperatur)
- 1 dl flormelis
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 250 g smør (blødt)
- Drys: ca. 1 spsk kakao
- Bunde: Pisk æggehviderne stive med en skefuld sukker og tilsæt citronsaft. Når de er stive, drysses resten af sukkeret i lidt efter lidt, og der piskes et par min.
- Tegn 3 cirkler hver med en diameter på 18-20 cm på bagsiden af bagepapiret. Vend papiret og fordel marengsdejen på bagepapir inden for cirklerne.
- Bag bundene sprøde i en 90 grader varm ovn ca. 1 time. Lad dem køle af på bagerist. Træk bagepapiret af – fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så er det lettere at få af.
- Kaffesmørcreme: Pisk smør og flormelis skummende. Tilsæt gradvis æggeblommer. Rør kaffe i cremen lidt ad gangen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernespids.
- Fordel på de 3 marengsbunde og læg dem sammen. Lad smørcremen stivne et køligt sted. Drys kakao igennem en si hen over kagen.