Maria Bech Kristensens shrimp and grits
I denne uges Samtalekøkkenet (ALT for damerne nr. 34) kan du møde Maria Kristensen Bech, der er festivalleder for Copenhagen Cooking, der starter netop i dag og varer til den 2. september. I Samtalekøkkenet afslører hun blandt andet at hun har en svaghed for hytteost, men hendes livret er Shrimp and grits - dog bruger hun cous cous i stedet for grits.
Marias shrimps and grits
- 500 g rejer (pillet og renset)
- Juice fra 1 citron
- Tabasco
- 1 1/2 teske fuld salt
- 2 skefulde mel
- 6 tykke skiver røget bacon
- 1 hakket løg
- 1 hakket grøn peber
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 2-3 deciliter kylling boullion
Steg bacon sprød på panden og tag af. Når den er afkølet, hakkes den i mindre stykker. Sauter rejer på panden med lidt citronsaft og salt og peber. Tag dem af, når de bliver pink. Sauter løg og hvidløg på panden, og tilsæt grøn peber. Ryst kyllingebouillon sammen med mel og tilsæt væden på panden med grøntsagerne. Lad det simre i 5-7 minutter, og tilsæt herefter bacon og rejer igen. Smag til med salt og citron, og drys med forårsløg.