sund aftensmad med ris

Mini-paella

Nem middag med ris, rejer og krydret chorizo.

4

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 4-5 små, flækkede og udkernede snackpebre
  • 50 g chorizo i skiver
  • 2 fed knust hvidløg
  • 250 g basmatiris
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • ca. 5 dl kogende vand
  • salt, peber
  • 200-250 g store, pillede rejer
  • hakket persille
  • spæde salater

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en stor sauterepande og svits løg, peberfrugter, chorizo og hvidløg heri under omrøring et par minutter.
  2. Bland risene ved, rør og t
  3. ilsæt tomater samt kogende vand. Læg låg over og lad risene snurre i ca.12 minutter, til de er møre og har opsuget væden. Smag til med salt og peber, bland rejer og persille i og varm retten igennem, før den serveres med spæde salater.
  4. Energi pr. person: 420 kcal, fedt 20%, protein 21%, kulhydrat 59% protein 24%, kulhydrat 50 kcal, fedt 26%, protein 24%, kulhydrat 50%dt 26%, protein 10%, kulhydrat 64%