Minitærte med avocado og rejer

Minitærte med avocado og rejer

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • 15 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • (4 minitærter)
  • Tærtedej:
  • 100 g hvedemel (gerne 1/3 rugmel eller durum)
  • 75 g smør (koldt)
  • ½ tsk salt
  • 1½ spsk vand (koldt)
  • ½ tsk eddike
  • Fyld:
  • 2 modne avocadoer (små tern)
  • 1/2 grøn squash (små tern)
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. lidt hvidløg (knust)
  • evt. 1/2 chili (finthakket)
  • 150 g rejer (pillede)
  • salt og peber

  1. Forbag 4 portionstærtebunde: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
  3. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
  4. Læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
  5. Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
  6. Vend avocado- og squashtern sammen med citronsaft og smag til med salt og peber og evt. hvidløg og/eller chili.
  7. Fordél avocadosalaten i tærteskallerne og top op med rejer.