Minitærte med avocado og rejer
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- 15 min.
- Ikke fryse-egnede
- (4 minitærter)
- Tærtedej:
- 100 g hvedemel (gerne 1/3 rugmel eller durum)
- 75 g smør (koldt)
- ½ tsk salt
- 1½ spsk vand (koldt)
- ½ tsk eddike
- Fyld:
- 2 modne avocadoer (små tern)
- 1/2 grøn squash (små tern)
- 1 spsk citronsaft
- evt. lidt hvidløg (knust)
- evt. 1/2 chili (finthakket)
- 150 g rejer (pillede)
- salt og peber
- Forbag 4 portionstærtebunde: Hak smør og mel sammen i en foodprocessor.
- Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand og eddike – den skal ikke æltes.
- Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i min. 1 time. Rul dejen ud, læg den i den/de ønskede forme og prik med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir eller stanniol på dejen og fyld op med tørrede bønner eller ris. Så undgår man, at bunden hæver op, og kanten skrider ned.
- Forbag tærtebundene ved 200 grader i 10-15 min.
- Vend avocado- og squashtern sammen med citronsaft og smag til med salt og peber og evt. hvidløg og/eller chili.
- Fordél avocadosalaten i tærteskallerne og top op med rejer.