Minitærter med tomat og bacon

Minitærter med tomat og bacon

(4 pers.)

Ingredienser

  • Dej:
  • 125 g hvedemel
  • 75 g smør
  • ½ spsk. vand
  • ½ sammenpisket æg
  • Fyld:
  • 3½ æg
  • ½ dl mælk
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • 2 forårsløg
  • 50 g færdigrevet ost, f.eks. cheddarost
  • 1 tomat
  • 4 skiver bacon
  • 4 store faste papirmuffinforme eller små, smurte tærteforme

  1. Saml ingredienserne til dejen. Lad den hvile ½ time i køleskab. Beklæd muffinformene med dejen.
  2. Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber. Vend snittet forårsløg og ost i æggeblandingen. Kom æggemassen i tærterne. Halver tomaten, og skrab indmaden ud. Skær tomatkødet i tern, og fordel det over tærterne. Fordel halve skiver bacon over. Stil tærterne i ovnen ved 180 gr. ca. 30-35 min. på midterste ovnribbe.