vegetar

Moderne vegetar

Velsmagende miks af rodfrugter, kokos og tomat.

4

Ingredienser

  • 1 kg rodfrugter, f.eks. pastinak,
  • selleri, persille- og gulerødder
  • 1 spsk olie
  • 1-2 udkernede, groftskårne peberfrugter
  • 2 hakkede løg
  • 20 g hakket ingefær
  • 1 udkernet, finthakket rød chili
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • evt. grønsagsbouillon
  • salt, peber
  • frisk koriander
  • 300 g fuldkornsris, evt. røde ris
  • lime

Sådan gør du:

  1. Skær rødder og knolde i passende ens stykker – ikke for små. Varm olien i en gryde og sauter løg, ingefær, chili, hvidløg og garam masala heri et par minutter. Bland rod- og peberfrugter ved, rør om og tilsæt kokosmælk samt tomater. Bring det hele til kogepunktet og lad rødderne snurre under omrøring, til de er møre, men stadig har bid. Hæld evt. yderligere vand eller bouillon ved. Smag til med salt, peber og koriander og server med ris og lime.
  2. Energi pr. person: 590 kcal, fedt 26%, protein 10%, kulhydrat 64%