Morgenmadslagkage

Morgenmadslagkage

Arbejdstid: 45 min.Bagetid: ca. 20 min.Hviletid: 2-3 timerBundene er fryse-egnede

10-12 personer

Ingredienser

  • Mysli-bunde:
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mysli (rå, uristet eller blot havregryn og hasselnøddeflager)
  • lidt blødt smør + 1 spsk sukker til formen
  • Yoghurtfromage:
  • 8 blade husblas
  • 6 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 2 dl sødmælk
  • 125 g sukker
  • 400 g yoghurt 10 % (fast græsk type)
  • 2 tsk appelsinskal (fint revet)
  • ½ l piskefløde (let pisket flødeskum)
  • Lage: 2 dl appelsinjuice (friskpresset)
  • Pynt: kiwi (skiver)
  • Tilbehør: appelsin i både og mynte
  • Lage: 2 dl appelsinjuice (friskpresset)

  1. Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser. Bland mel og bagepulver.
  2. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med mysli med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen til 2 bunde.
  4. Fyld: Læg husblasbladene i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer, mælk og sukker ved svag varme, til blandingen begynder at tykne. Tag fra varmen.
  5. Knug vandet ud af husblassen og rør den i den varme mælkeblanding, til det er smeltet. Rør forsigtigt yoghurt og appelsinskal i blandingen og vend derefter flødeskum i fromagen.
  6. Saml lagkagen: Beklæd en springform med husholdningsfilmeller brug en lagkagering. Læg en lagkagebund i og stænk med halvdelen af appelsinjuicen.
  7. Hæld yoghurtfromagen i formen, læg en lagkagebund på toppen og stænk med resten af appelsinjuicen. Sæt lagkagen i køleskabet og lad den stivne ca. 2-3 timer. Servér lagkagen afkølet med frisk frugt, f.eks. kiwi og appelsin i både. Pynt med mynte.