Morgenmadslagkage
Arbejdstid: 45 min.Bagetid: ca. 20 min.Hviletid: 2-3 timerBundene er fryse-egnede
10-12 personer
Ingredienser
- Mysli-bunde:
- 4 æg
- 100 g sukker
- 75 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g mysli (rå, uristet eller blot havregryn og hasselnøddeflager)
- lidt blødt smør + 1 spsk sukker til formen
- Yoghurtfromage:
- 8 blade husblas
- 6 æggeblommer (pasteuriserede)
- 2 dl sødmælk
- 125 g sukker
- 400 g yoghurt 10 % (fast græsk type)
- 2 tsk appelsinskal (fint revet)
- ½ l piskefløde (let pisket flødeskum)
- Lage: 2 dl appelsinjuice (friskpresset)
- Pynt: kiwi (skiver)
- Tilbehør: appelsin i både og mynte
- Lage: 2 dl appelsinjuice (friskpresset)
- Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser. Bland mel og bagepulver.
- Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med mysli med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen til 2 bunde.
- Fyld: Læg husblasbladene i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer, mælk og sukker ved svag varme, til blandingen begynder at tykne. Tag fra varmen.
- Knug vandet ud af husblassen og rør den i den varme mælkeblanding, til det er smeltet. Rør forsigtigt yoghurt og appelsinskal i blandingen og vend derefter flødeskum i fromagen.
- Saml lagkagen: Beklæd en springform med husholdningsfilmeller brug en lagkagering. Læg en lagkagebund i og stænk med halvdelen af appelsinjuicen.
- Hæld yoghurtfromagen i formen, læg en lagkagebund på toppen og stænk med resten af appelsinjuicen. Sæt lagkagen i køleskabet og lad den stivne ca. 2-3 timer. Servér lagkagen afkølet med frisk frugt, f.eks. kiwi og appelsin i både. Pynt med mynte.