Muffins med appelsin og kardemomme
Friske og krydrede muffins
Ca. 10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnede
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 1 usprøjtet appelsin (reven skal og saft)
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- ½ dl mælk
- Pynt: evt. flormelis og appelsin
- Bland de tørre ingredienser.
- Pisk smør og sukker cremet sammen med fintrevet appelsinskal og vaniljesukker.
- Pisk æggene i ét ad gangen.
- Tilsæt melet skiftevis med appelsinsaft og mælk.
- Fyld dejen i smurte muffinforme og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
- Lad kagerne afkøle på en rist.
- Pynt med flormelis eller en glasur rørt af flormelis, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.