Muffins med appelsin og kardemomme

Muffins med appelsin og kardemomme

Friske og krydrede muffins

Ca. 10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnede
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin (reven skal og saft)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • ½ dl mælk
  • Pynt: evt. flormelis og appelsin

  1. Bland de tørre ingredienser.
  2. Pisk smør og sukker cremet sammen med fintrevet appelsinskal og vaniljesukker.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen.
  4. Tilsæt melet skiftevis med appelsinsaft og mælk.
  5. Fyld dejen i smurte muffinforme og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
  6. Lad kagerne afkøle på en rist.
  7. Pynt med flormelis eller en glasur rørt af flormelis, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.