Muffins med citron
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min. (+ tid til at pynte)
- Bagetid:
- 15-20 min.
- Fryse-egnet uden pynt
- (12-13 stk.)
- 150 g smør
- ½ dl vand
- 2 spsk citronsaft
- 3 æg
- 175 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk citronskal (fintrevet)
- 13 muffinforme i papir
- Evt. fyld af ca. 100 g hindbærsyltetøj
- Pynt:
- Blød topping eller icing
- (find opskrift i denne kogebog)
- Drys:
- kagekrymmel, kokosmel, friske blåbær, mynteblade, kandiserede violer, slik og måske et fødselsdagslys.
- Smelt smør og vand, tilsæt citronsaft.
- Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min., til blandingen er skummende.
- Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si og vend den i æggemassen med en skraber.
- Rør gradvist smørblandingen i.
- Fyld i 12-13 muffinforme (gerne sat i en muffinpande) og bag dem ca. 15 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
- Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte.
- Lad kagerne køle af på en bagerist. Fyld evt. med syltetøj (se tips her på siden). Pynt kagerne med topping, icing m.m.