Muslinger

Muslinger med citrongræs

Sund fastfood - Hurtig hverdagsret

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 1 kg linemuslinger
  • 1 stilk citrongræs
  • Saft fra 1 limefrugt
  • 1 rød chili i tynde skiver
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bundt koriander eller basilikum

Sådan gør du:

  1. Fjern skægget og skyl muslingerne grundigt. Kassér de muslinger, der ikke lukker, når du banker dem mod bordet. Knus den tykke ende af citrongræsset og skær det i grove stykker. Kom muslinger, citrongræs, lime, chili, fiskesauce og kokosmælk i en stor, varm gryde. Læg et tætsluttende låg på og lad muslingerne dampe i ca. 3-4 minutter, eller til de er åbne. Kassér de muslinger, der ikke åbner sig. Drys med koriander eller basilikum og server straks.