Nakkekam med sennep og kørvel

Nakkekam med sennep og kørvel

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Koge/stegetid:
  • 1 time og 15 min.
  • Fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 800 g nakkekam (store tern)
  • 3 spsk mel
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • 2 løg (fintsnittede)
  • 2 fed hvidløg (fintsnittede)
  • 1 spsk sennepspulver
  • ½ l bouillon (eller vand)
  • dijonsennep
  • evt. 1 dl fløde
  • 1 bdt kørvel (fintsnittet)
  • salt og peber
  • Tilbehør: 1 kg kartofler og 600 g nye gulerødder

  1. Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
  2. Brun det i en stegegryde med smør. Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring i 5 min.
  3. Tilsæt sennepspulver og hæld bouillon ved. Giv det et opkog og fjern skum. Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 1 time).
  4. Skum sovsen og smag til med sennep, salt og peber.
  5. Tilsæt evt. fløde og kørvel og servér med smørristede gulerødder og kogte kartofler eller mos.