Nakkekam med sennep og kørvel
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Koge/stegetid:
- 1 time og 15 min.
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- 800 g nakkekam (store tern)
- 3 spsk mel
- salt og peber
- 25 g smør
- 2 løg (fintsnittede)
- 2 fed hvidløg (fintsnittede)
- 1 spsk sennepspulver
- ½ l bouillon (eller vand)
- dijonsennep
- evt. 1 dl fløde
- 1 bdt kørvel (fintsnittet)
- salt og peber
- Tilbehør: 1 kg kartofler og 600 g nye gulerødder
- Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
- Brun det i en stegegryde med smør. Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring i 5 min.
- Tilsæt sennepspulver og hæld bouillon ved. Giv det et opkog og fjern skum. Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 1 time).
- Skum sovsen og smag til med sennep, salt og peber.
- Tilsæt evt. fløde og kørvel og servér med smørristede gulerødder og kogte kartofler eller mos.