Nem melonis med melonsalat

Nem melonis med melonsalat

En forfriskende melonis og melonsalat med vanilje.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Frysetid: 3 timer
  • Isen er fryse-egnet
  • 175 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 tsk reven citronskal
  • 1 stang vanilje (gernem tom)
  • 1 honningmelon og/eller 1 galiamelon
  • 1 kantalupmelon
  • ½ vandmelon
  • 1 dl hvidvin eller vand
  • 1 spsk citronsaft
  • Pynt:
  • frisk mynte

  1. Kog en lage af sukker, vand, citronskal og en flækket vaniljestang (det må meget gerne være en, hvoraf du har brugt kornene). Sæt lagen i køleskabet.
  2. Halvér melonerne og skrab kernerne ud. Form frugtkødet til kugler med et kuglejern/parisiennejern. Du kan også skære frugtkødet i terninger. Der skal være ca. ½ liter kugler. Vend melonkuglerne med 2 dl sukkerlage tilsat 1 dl vin eller vand og sæt dem koldt.
  3. Skær resten af melonkødet (ca. 750 g) i grove stykker og frys dem i en frysepose mindst 3 timer.
  4. Blend de frosne melonstykker i en foodprocessor med citronsaft og resten af sukkerlagen (ca. 2 dl). Servér straks med melonsalaten – eller frys melonisen til senere brug.