Nemt og nordisk mad
Norden er i den grad kommet på det gastronomiske verdenskort, og med et skatkammer af kvalitetsråvarer, som er let tilgængelige, er det hurtigere og nemmere,end du tror, at få hverdagen til at smage af mere.
KARTOFFELSALAT MED ASPARGES, REJER OG RUGBRØDSCRUNCH
Der er masser af nordisk forår på fadet, når vi serverer denne fyldige kartoffelsalat med asparges og rejer.
Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)
600 g nye vaskede kartofler
1 bundt grønne asparges
2 skiver rugbrød
300 g rejer
100 g dansk gedeost
1 bundt kørvel
Dressing:
2 spsk. æbleeddike
½ dl koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning
1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp i 1 min. Afdryp, og skær dem i snitter.
2. Smuldr rugbrødet fint, og rist det sprødt i ovnen i ca. 10 min. ved 150 grader.
3. Vend kartofler med asparges, rejer, smuldret gedeost og kørvel.
4. Anret salaten på et fad. Dryp dressingen over salaten, og krydr med salt og peber. Drys med sprødstegt rugbrød.
ØLLEBRØD MED SPRØDT DRYS
Tid: ca. 20 min. plus tid til iblødsætning
(4 pers.)
250 g rugbrød
3 dl vand
2½ dl hvidtøl
100 g sukker
Drys:
75 g honning
75 g havregryn
Tilbehør:
letpisket flødeskum