Nøddefrikadeller med rødbedesalat

Nøddefrikadeller med rødbedesalat

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time.
  • Hviletid: ca. 20 min.
  • Koge/stegetid: 45 min.
  • Frikadellerne er fryse-egnede
  • 125 g hasselnødder
  • 100 g gulerødder (kogt)
  • 100 g knoldselleri (kogt)
  • 250 g kartofler (kogt)
  • 1 æg
  • 1 dl rasp (eller fin brødkrumme)
  • ½ dl kartoffelmel
  • 1 lille løg (fintrevet)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • Rødbedesalat:
  • 500 g rødbeder (kogte)
  • 4 dl syrnet fløde 9%
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 3-4 skalotteløg (finthakkede)
  • 1 bundt persille (hakket)
  • salt og peber
  • Endvidere: salat til pynt, 1 glas syltede kæmpekapers

  1. Blend eller hak hasselnødderne fint og kom dem i en skål.
  2. Blend grønsagerne eller hak dem fint.
  3. Rør æg, rasp og kartoffelmel i sammen med løg og krydderier.
  4. Lad farsen hvile ca. 20 min.
  5. Steg 10 små frikadeller på en pande i olie ca. 5 min på hver side ved svag varme, til de er lysebrune og sprøde.
  6. Rødbedesalat: Skær kogte rødbeder i tern, evt. på et stykke bagepapir.
  7. Rør en dressing af syrnet fløde, sennep, hvidløg, skalotteløg og persille og vend den sammen med rødbederne.
  8. Smag salaten til med salt og peber.
  9. Servér nøddefrikadellerne med rødbedesalat og pynt med salat og kæmpekapers.