Nøddefrikadeller med rødbedesalat
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time.
- Hviletid: ca. 20 min.
- Koge/stegetid: 45 min.
- Frikadellerne er fryse-egnede
- 125 g hasselnødder
- 100 g gulerødder (kogt)
- 100 g knoldselleri (kogt)
- 250 g kartofler (kogt)
- 1 æg
- 1 dl rasp (eller fin brødkrumme)
- ½ dl kartoffelmel
- 1 lille løg (fintrevet)
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- olie til stegning
- Rødbedesalat:
- 500 g rødbeder (kogte)
- 4 dl syrnet fløde 9%
- 2 spsk dijonsennep
- 1 fed hvidløg (knust)
- 3-4 skalotteløg (finthakkede)
- 1 bundt persille (hakket)
- salt og peber
- Endvidere: salat til pynt, 1 glas syltede kæmpekapers
- Blend eller hak hasselnødderne fint og kom dem i en skål.
- Blend grønsagerne eller hak dem fint.
- Rør æg, rasp og kartoffelmel i sammen med løg og krydderier.
- Lad farsen hvile ca. 20 min.
- Steg 10 små frikadeller på en pande i olie ca. 5 min på hver side ved svag varme, til de er lysebrune og sprøde.
- Rødbedesalat: Skær kogte rødbeder i tern, evt. på et stykke bagepapir.
- Rør en dressing af syrnet fløde, sennep, hvidløg, skalotteløg og persille og vend den sammen med rødbederne.
- Smag salaten til med salt og peber.
- Servér nøddefrikadellerne med rødbedesalat og pynt med salat og kæmpekapers.