morgenmad

Ny nordisk

Grød med abrikos og rosiner, yoghurt med blåbærkompot, et stykke frugt f.eks. en pære, en kop varm te og et glas juice (købes færdig).

Ingredienser

  • GRØD MED ABRIKOS OG ROSINER:
  • 1 dl grødblanding („Den flade maves”–grød fra Aurion. Grøden, der består af hirse, boghvede, quinoa m.m., har et højt proteinindhold)
  • 6 tørrede abrikoser
  • 1 spsk rosiner
  • 1/2 tsk friskrevet ingefær
  • 3 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk flydende honning
  • BÆRKOMPOT:
  • 2 spsk blåbær
  • 1 spsk rørsukker
  • saft fra 1/2 limefrugt

Sådan gør du:

  1. GRØD MED ABRIKOS OG ROSINER:
  2. Kom alle ingredienser på nær mælken i en gryde. Kog grøden otte minutter med låget på klem. Rør rundt indimellem. Sluk og tilsæt mælken. Lad grøden trække 10 minutter gerne under dynen, så den forbliver varm. Server med flydende honning.
  3. BÆRKOMPOT:
  4. Kom bær, sukker og limesaft i en gryde. Varm op, til bærrene begynder at briste, og sukkeret smelter. Giv kompotten et opkog og tag den så af blusset. Stil den til afkøling et koldt sted. Kompotten kan holde sig en uges tid på køl. Lav evt. større portion. Blåbær kan udskiftes med andre bær.
  5. Server sammen med 1 dl tyk, mager yoghurt. Te, frugt og juice.