Okseconsommé med sorte oliven og kogte mandler
4
Ingredienser
- Okseconsommé:
- 1 l god oksefond
- 50 g revet gulerødder
- 50 g revet knoldselleri
- 2 fed revet hvidløg
- 2 skalotteløg, skåret i skiver
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1dl æggehvide
- salt.
- Kogte mandler:
- 50 g mandler, uden skal
- 1/2 l vand
- 1 bouillonterning.
- Tapioka:
- 1 l vand
- 25g tapioka.
- Revet rugbrød:
- 2 skiver daggammelt rugbrød.
- Pynt + diverse:
- Plukket estragon
- lidt spiselige blomster
- sorte oliven.
- Kom alle ingredienser i en gryde og kog det op, mens du jævnligt pisker i gryden.
- Når suppen koger, må du ikke piske længere. Skru ned på halvt blus, og kog suppen ind til ca. halvdelen af væsken er fordampet.
- Sigt herefter suppen gennem et klæde, og smag til med lidt salt.
- Kog vandet op med bouillonterningen. Tilsæt mandlerne og lad det småsimre i ca. 30 min. Sigt vandet fra. Mandlerne er nu klar til brug.
- Tapioka er udtræk af palmemarv, der fungere som et jævningsmiddel i det asiatiske køkken, og kan købes i pulver eller som små kugler.
- Kog vandet op, tilsæt tapioka, og kog i 25min. Sigt vandet fra og , hvorefter vandet sigtes fra. Skyl i rent vand.
- Herefter er tapikaen klar til brug.
- Riv rugbrødet på et rivejern, og tør det i ovnen ved 120 grader i ca. 1 time.
- Anret alle tingene i en skål, tallerken, kop, gryde eller lignende.
- Hæld suppen op inde ved bordet. Det giver en fantastisk duft og sikrer at suppen er dejlig varm ved servering.