Opskrift på okseconsommé med sort oliven og kogte mandler

Okseconsommé med sorte oliven og kogte mandler

4

Ingredienser

  • Okseconsommé:
  • 1 l god oksefond
  • 50 g revet gulerødder
  • 50 g revet knoldselleri
  • 2 fed revet hvidløg
  • 2 skalotteløg, skåret i skiver
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1dl æggehvide
  • salt.
  • Kogte mandler:
  • 50 g mandler, uden skal
  • 1/2 l vand
  • 1 bouillonterning.
  • Tapioka:
  • 1 l vand
  • 25g tapioka.
  • Revet rugbrød:
  • 2 skiver daggammelt rugbrød.
  • Pynt + diverse:
  • Plukket estragon
  • lidt spiselige blomster
  • sorte oliven.

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det op, mens du jævnligt pisker i gryden.
  2. Når suppen koger, må du ikke piske længere. Skru ned på halvt blus, og kog suppen ind til ca. halvdelen af væsken er fordampet.
  3. Sigt herefter suppen gennem et klæde, og smag til med lidt salt.
  4. Kog vandet op med bouillonterningen. Tilsæt mandlerne og lad det småsimre i ca. 30 min. Sigt vandet fra. Mandlerne er nu klar til brug.
  5. Tapioka er udtræk af palmemarv, der fungere som et jævningsmiddel i det asiatiske køkken, og kan købes i pulver eller som små kugler.
  6. Kog vandet op, tilsæt tapioka, og kog i 25min. Sigt vandet fra og , hvorefter vandet sigtes fra. Skyl i rent vand.
  7. Herefter er tapikaen klar til brug.
  8. Riv rugbrødet på et rivejern, og tør det i ovnen ved 120 grader i ca. 1 time.
  9. Anret alle tingene i en skål, tallerken, kop, gryde eller lignende.
  10. Hæld suppen op inde ved bordet. Det giver en fantastisk duft og sikrer at suppen er dejlig varm ved servering.