Oksekødssalat med majroer, radiser og peanutdressing

Inspireret af den thailanske beef salad.

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 400 g reelt oksekød, f.eks. oksefilet
  • salt og peber
  • 10 g smør
  • 1 rødløg
  • 1 icebergsalat
  • 600 g majroer, radiser, glaskål og/eller ræddiker
  • 1 chili
  • 300 g spirer eller brøndkarse
  • 1 potte koriander.
  • Peanutdressing:
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk peanutbutter.

Sådan gør du:

  1. Krydr oksekødet med salt og peber, og steg det 2 min. på hver side på en meget varm pande med smeltet smør. Læg det til side, og lad hvile, mens du gør de andre ting klar.
  2. Skær rødløg og salat i tynde strimler. Skær majroer, radiser og ræddiker i mindre stykker. Bruger du glaskål, så fjern den tykke skræl og skær det hvide 'kød' indeni i små tern. Skær chilien i strimler. Vend det hele sammen med spirer/brøndkarse og plukket koriander.
  3. Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  4. Skær oksekødet i tynde skiver og kom dem på toppen af salaten. Hæld dressingen over lige inden servering.