Oksekødssalat med majroer, radiser og peanutdressing
Inspireret af den thailanske beef salad.
Total:20 minutter
Ingredienser
- 400 g reelt oksekød, f.eks. oksefilet
- salt og peber
- 10 g smør
- 1 rødløg
- 1 icebergsalat
- 600 g majroer, radiser, glaskål og/eller ræddiker
- 1 chili
- 300 g spirer eller brøndkarse
- 1 potte koriander.
- Peanutdressing:
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk peanutbutter.
Sådan gør du:
- Krydr oksekødet med salt og peber, og steg det 2 min. på hver side på en meget varm pande med smeltet smør. Læg det til side, og lad hvile, mens du gør de andre ting klar.
- Skær rødløg og salat i tynde strimler. Skær majroer, radiser og ræddiker i mindre stykker. Bruger du glaskål, så fjern den tykke skræl og skær det hvide 'kød' indeni i små tern. Skær chilien i strimler. Vend det hele sammen med spirer/brøndkarse og plukket koriander.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
- Skær oksekødet i tynde skiver og kom dem på toppen af salaten. Hæld dressingen over lige inden servering.