Oksekødssuppe med kød- og melboller
Rygende varm og fyldig oksekødssuppe passer til en råkold vinterdag.
6 personer
Total:1 time
Oksekødssuppe:
- Fryse-egnet
- 2 kg oksespidsbryst, -tværreb eller tykkam
- 1½ spsk salt
- 2½ liter vand
- ½ selleri (i små terninger)
- 2-3 gulerødder (i små terninger)
- 1 løg (delt i kvarter)
- 2-3 porrer (i skiver)
- suppevisk af porre- og selleritop, bundet sammen med bomuldsgarn
- 350 g finthakket svinekød
- 2 tsk salt
- peber
- 2 spsk mel
- 1 æg
- 1 spsk fintrevet løg
- 1½ dl mælk
- 2 dl vand
- 75 g smør
- 100 g mel
- 2 æg
- 1 tsk salt
Sådan laver du oksekødssuppe
- Læg kødet i en gryde og hæld vand på. Bring i kog og skum suppen. Tilsæt salt og peber.Tilsæt halvdelen af grønsagerne (resten kommes i til sidst) samt suppevisk. Lad suppenkoge ved svag varme i 2½-3 timer. Tag kødet op og si suppen. Hældden tilbage i gryden og kom resten af grønsagernei. Kog suppen endnu ca. 10 min.
- Kødboller:
- Rør farsensammen. Bring letsaltetvand i kog. Form farsen til små boller med enteske og kog dem i 5 min. ved svag varme. Tag dem op med en hulske.
- Melboller:
- Bring vand og smør i kog og rør melet i. Rør straks dejen sammen, til denslipper gryde og ske. Lad dejen svale lidt og rør så æggene i – holdlidt igen med æggemassen,dejen må ikke blive for lind. Kom dejen i en bollesprøjteeller form denmed en teske til små boller, som kommes i spilkogende, letsaltet vand. Bring bollerne til kogepunktet – hæld koldt vand på og bring atter til kogepunktet. Gentag tre gange i alt. Tag bollerne op med en hulske.
- Suppen:
- Hæld kød- ogmelboller i suppen.Bring suppen lige til kogepunktetog smag dengodt til.