okseød

Opskrift på lækre oksespyd med thaigrønt

Lav lækker hverdagsmad med masser af smag i form af oksespyd med thaigrønt marineret i sesam og soja. Mmh..

4

Ingredienser

  • 600 g oksekød, f.eks. filet eller tyndsteg
  • 2 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 20 træspyd
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk soja
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • saft fra 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 porrer
  • 1 rødløg
  • 400 g grønne asparges
  • 2 spsk tamari (glutenfri soja)
  • 1 dl peanuts
  • kokosolie til stegning
  • 1 dusk koriander til pynt

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i tern. Rør marinaden sammen i en skål og vend kødet godt deri. Lad kødet marinere i et par timer og læg samtidig træspyddene i vand. Varm ovnen op til 225 grader. Sæt kødet på spyd, cirka fire stykker på hvert sammen med stykker af rødløg og peberfrugt. Steg spyddene øverst i ovnen i ca. 15 minutter. Vend dem ofte. Skær alle grønsagerne i mindre stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den fint. Opvarm kokosolien i en dyb pande eller en wok og lad hvidløg og chili sautere først. Tilsæt herefter grønsagerne og lynsteg dem sammen med soja, indtil de er møre. Pynt med peanuts og friske koriander. Server spyddene med de stegte grønsager og evt. lidt peanutdip.