Ølbriocher med ost

Ølbriocher med ost

Server disse ølbriochermed et par gode ostef.eks. en rødkitost ogen brie.

20 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 1½ dl øl, f.eks. porter
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • 150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
  • ca. 550 g hvedemel
  • porter til pensling
  • 20 muffinforme og
  • 20 g smeltet smør pensling

  1. Udrør gæren i vandet.Kom porter, æg,salt og sukker i. Smuldrsmørret i en blandingaf fuldkornsspeltmelog hvedemel. Blandgærblandingen ogmelblandingen, og æltdejen let sammen. Stildejen til hævning ca.1 time.
  2. Del dejen i 12-14boller og 12-14 småkugler. Læg bollerne ismurte muffinforme.Lav en fordybning i destore dejkugler medfingrene. Læg de smådejkugler ned over.Efterhæv briocherneca. 15 min.
  3. Pensl briochernemed øl. Bag dem ca.15-18 min. ved 200 gr.på midterste ovnribbe.