Ølbriocher med ost
Server disse ølbriochermed et par gode ostef.eks. en rødkitost ogen brie.
20 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 1½ dl øl, f.eks. porter
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- 150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
- ca. 550 g hvedemel
- porter til pensling
- 20 muffinforme og
- 20 g smeltet smør pensling
- Udrør gæren i vandet.Kom porter, æg,salt og sukker i. Smuldrsmørret i en blandingaf fuldkornsspeltmelog hvedemel. Blandgærblandingen ogmelblandingen, og æltdejen let sammen. Stildejen til hævning ca.1 time.
- Del dejen i 12-14boller og 12-14 småkugler. Læg bollerne ismurte muffinforme.Lav en fordybning i destore dejkugler medfingrene. Læg de smådejkugler ned over.Efterhæv briocherneca. 15 min.
- Pensl briochernemed øl. Bag dem ca.15-18 min. ved 200 gr.på midterste ovnribbe.