Olivenbrød med parmaskinke og mozzarella

Olivenbrød med parmaskinke og mozzarella

(8 stk.)

Ingredienser

  • Dej:
  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g rugmel
  • 100 g durumhvedemel
  • ca. 350 g pizzamel el. almindeligt hvedemel
  • salt
  • Desuden:
  • 2 dl sorte stenfri oliven
  • 1 spsk. olivenolie
  • Fyld til 4 brød:
  • 100 g parmaskinke
  • 125 g mozzarella
  • tomatskiver
  • olivenolie
  • salt, peber
  • basilikum

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen, til den er smidig. Stil den til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Slå dejen ned. Del den i 8 stykker. Tryk stykkerne ud til ovale stykker, ca. 1½ cm tykke. Lad dem efterhæve 15 min.
  3. Tryk oliven ned i dejens top, og pensl med olie. Stil brødene i ovnen ved 225 gr. i ca. 18 min.
  4. Fyld de afkølede brød med parmaskinke, skiver af mozzarella og tomater. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Pynt med basilikumblade.