Opskrift: Kanapéer med kartoffel, laks og rejer
Små kanapeer lavet på nye kartofler. En himmerigsmundfuld, der symboliserer glæden ved den smukke årstid. Kun fantasien sætter grænse for, hvad du kan pynte med. Disse er med henholdsvis laks og fjordrejer.
Begge opskrifter er til 4 personer.
Opskrift 1: Kanapeer med kartofler, laks og hjemmelavet aspargespesto
300 g nye danske kartofler
1 spsk salt
200 g røget laks i skiver
¼ bundt dild
spiselige blomster til pynt såsom morgenfrue, purløg- og stedmoderblomster
3 spsk aspargespesto
*
* Sådan tilbereder du aspargespestoen: Du skal bruge: 300 g asparges 1 fed hvidløg ½ bundt koriander ½ bundt basilikum 50 g revet parmesan 60 g saltede peanuts 1 dl olivenolie 1 spsk citronsaft salt & friskkværnet peber Sådan gør du: Skær eller knæk cirka 3 cm af bunden på de grønne asparges, og kog dem godt møre i letsaltet vand i cirka 4 minutter. Køl dem af i koldt vand og blend dem godt sammen med hvidløg. Tilsæt resten af ingredienserne og blend det godt sammen. Smag til med salt og peber. OBS! Aspargespestoen kan holde sig ca. 1 måned på køl. |
Sådan tilbereder du de lækre kanapeer:
Vask og skrub de nye kartofler og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
Køl dem ned, skær dem i 1 centimeter tykke skiver - læg dem på et fad.
Skær lakseskiverne i mindre stykker - fordel dem på kartoflerne.
Kom en lille klat pesto på hver skive, pynt med dildkviste og eventuelt spiselige blomster.
Opskrift 2: Kanapeer med kartofler og rejer
300 g nye danske kartofler
100 g pillede fjordrejer
1 pakke Philadelphia cream cheese
revet skal af ½ økocitron
1 spsk salt
1 tsk sukker
1 bakke karse
salt & friskkværnet peber
Sådan tilbereder du de lækre kanapeer:
Skrab og kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand og lad dem køle ned.
Skær dem i tynde skiver.
Kog 1 liter vand med salt og sukker, kom de levende fjordrejer i det spilkogende vand og vent, til de alle er lyserøde – cirka et minut. Lad dem køle ned og pil dem.
Bland flødeost med salt og peber samt revet skal fra en halv økocitron.
Smør flødeost på kartoffelskiverne og pynt med fjordrejer, karse, salt og peber.