Poussiner med forårsgrøntsager
6
Ingredienser
- 75 g pinjekerner
- 1 bdt hvide asparges
- 1 bdt grønne asparges
- 200 g sukkersnapsærter
- 2 hjertesalat
- 1 bakke babyspinat
- 6 poussiner
- 4 spsk olivenolie
- salt og sort peber
Sådan laver du små kyllinger/poussiner
- Dagen før:
- Pinjekernerne ristes 5 minutter i ovnen, og grøntsagerne klargøres på forhånd. Skræl de hvide asparges, og kassér det nederste af stokken, og bræk det nederste af de grønne asparges af. De blancheres på selve dagen. Sukkersnapsærter, spinat og hjertesalat kan du også vaske og tørre dagen før.
- På dagen:
- Gnid poussinerne med 2 spsk olivenolie og salt. Kom dem i en bradepande, og steg dem i ovnen i 40 minutter ved 210 gr. Poussinerne kan også klargøres, og steges tidligere på dagen, hvis du foretrækker det. I så fald træk 10 min fra stegetiden, og opvarm dem i 10 minutter ved 225 gr lige inden servering.
- Blanchér begge slags asparges og sukkersnapsærter i 5 min i saltet vand. Sigt vandet fra. Du kan vælge blancheres først i sidste øjeblik. Du kan også vælge at blanchere dem om eftermiddagen, og så bare servere alle grøntsager koldt som en salat. Skær hjertesalaten i kvarte og læg alle grøntsagerne på et stort fad. Drys med salt og peber, 2 spsk olivenolie og pinjekernerne. Læg poussinerne ovenpå, og lad gæsterne selv tage for sig.