Kernebrød - et wannabe rugbrød
Ja, du må gerne få brød. Kernebrødet - eller LCHF-brød, som forfatter og madblogger Jane Faerber kalder wannabe rugbrød smager fuldstændig fantastisk og stammer fra Fearbers nye bog "Spis dig mæt & glad".
Dette er et af de mest populære LCHF-brød, som minder utroligt meget om et godt kernerugbrød og kan være et fint overgangsbrød for dem, som har svært ved at slippe den sidste skive på en lavkulhydratkost.
1 brød:
100 g hørfrø
150 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
100 g grofthakkede mandler
100 g grofthakkede hasselnødder
½ dl olie
2 tsk salt
5 æg
150 g revet lagret ost,
fx Vesterhavsost
Opvarm ovnen til 160 grader.
Bland kerner, frø og hakkede nødder i en skål med olie og salt. Pisk æggene sammen i en skål og bland det derefter i kerneblandingen sammen med den revne ost.
Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og bag brødet i ovnen i 60-70 minutter.
Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.
PRØV OGSÅ: Moderne rugbrød med svedjerug
Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/