Kernebrød

Kernebrød - et wannabe rugbrød

Ja, du må gerne få brød. Kernebrødet - eller LCHF-brød, som forfatter og madblogger Jane Faerber kalder wannabe rugbrød smager fuldstændig fantastisk og stammer fra Fearbers nye bog "Spis dig mæt & glad".

Dette er et af de mest populære LCHF-brød, som minder utroligt meget om et godt kernerugbrød og kan være et fint overgangsbrød for dem, som har svært ved at slippe den sidste skive på en lavkulhydratkost.

1 brød:

100 g hørfrø

150 g græskarkerner

100 g sesamfrø

100 g solsikkekerner

100 g grofthakkede mandler

100 g grofthakkede hasselnødder

½ dl olie

2 tsk salt

5 æg

150 g revet lagret ost,

fx Vesterhavsost

Opvarm ovnen til 160 grader.

Bland kerner, frø og hakkede nødder i en skål med olie og salt. Pisk æggene sammen i en skål og bland det derefter i kerneblandingen sammen med den revne ost.

Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og bag brødet i ovnen i 60-70 minutter.

Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.

PRØV OGSÅ: Moderne rugbrød med svedjerug

Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/